Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στην πλατεια Σαπφους για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους  εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στην πλατεια Σαπφους και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην πλατεια Σαπφους 
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

1 σχόλιο:

 1. Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των αγανακτισμένων, είναι εργοστάσια παραγωγής πολιτών.
  Posted on 31/05/2011 by anarmodios

  Μην ακούτε τα παπαγαλάκια και τους πράκτορες του καθεστώτος που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δυσφημίσουν τις συγκεντρώσεις. Εχουν ήδη περάσει από το στάδιο 1) αγνόηση στα επόμενα, δηλαδή στο 2) προσεταιρισμός και 3) δυσφήμιση, προβοκάτσια, συκοφάντηση. Και μας περιμένει στη σειρά και το 4) κατά μέτωπον επίθεση.

  Εχουν επιτελεία οι εχθροί της δημοκρατίας. Εχουν γνώση. Πόρους και μέσα. Εχουν ανθρώπους παντού. Εχουν όλες εκείνες τις δυνάμεις σε αφθονία με τις οποίες μας κρατούν σκλάβους, πολύ πολύ πριν και από τον καπιταλισμό ακόμη. Διότι η πολιτική και η οικονομική ανισότητα δεν είναι μόνο καπιταλιστικό φαινόμενο. Ερχεται από τα βάθη της ιστορίας.

  Τις επόμενες μέρες, οι εχθροί και οι εγκάθετοι της αναδυόμενης δημοκρατίας, θα εντείνουν την προσπάθειά τους, ώστε να ξεφουσκώσουν τις συγκεντρώσεις με κάθε τρόπο. Τα αφεντικά τους έχουν τρομοκρατηθεί. Δεν τους πληρώνουν τζάμπα. Απαιτούν έργο από τους εγκάθετους και τους πράκτορες που έχουν εξαπολύσει και στις συγκεντρώσεις και στο διαδίκτυο.

  Οσοι καταλαβαίνετε τι γίνεται και όσοι έχετε μια γνώση πολιτική, κατεβείτε στις συγκεντρώσεις, πάρτε τον λόγο, και μιλήστε στον λαό. Βοηθήστε τον να καταλάβει και να ξεκαθαρίσει την πολιτική κατάσταση και το πόσο σημαντικό ζήτημα είναι οι γενικές συνελεύσεις. Βοηθήστε τον λαό να βρει τον δρόμο του προς την άμεση δημοκρατία. Σπείρτε την δημοκρατία στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.

  Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των συγκεντρώσεων είναι εργαστήρι δημοκρατίας. Είναι εργοστάσιο δημιουργίας πολιτών. Εκεί θα μάθουμε ο καθένας την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ να σηκώνεσαι και να κάνεις προτάσεις. Και την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να παίρνεις αποφάσεις. Εκεί θα γίνουμε πολίτες.

  Οταν ακούγεται η φωνή του κήρυκα “τις αγορεύειν βούλεται;” πρέπει να τρέμουν τα ποδάρια μας από το βάρος της ευθύνης. Η δημοκρατία σημαίνει ευθύνη. Ευθύνη της πρότασης. Ευθύνη της απόφασης. Θα κάνουμε λάθη σίγουρα. Αλλά πρέπει να μάθουμε και να το κάνουμε γρήγορα. Εχουμε ένα βαρύ έργο στα χρόνια που έρχονται: Να συστήσουμε αυτό που λέει ο Καστοριάδης “πολιτική κοινωνία”. Και τώρα είμαστε μια κοινωνία με τεράστια τραύματα και πληγές, με διχασμούς, που πρέπει να μάθουμε πως να τους ξεπερνάμε.

  Οταν σηκωνόμαστε λοιπόν να μιλήσουμε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Πολιτικά προετοιμασμένοι. Λιγόλογοι. Περιεκτικοί. Και με συναίσθηση σε τι μετέχουμε. Με συναίσθηση της ευθύνης του πολίτη απέναντι στους συμπολίτες του και στην κοινωνία του, που περιμένει από αυτόν και από όλους τους πολίτες μαζί να βρουν τρόπους για να απαλύνουν την αδικία, την οικονομική και πολιτική ανισότητα. Να την ξεριζώσουν. Να δημιουργήσουν ξανά μια κοινωνία ελεύθερων και αυτόνομων ανθρώπων. Πολιτών. Που μετέχουν εξίσου. Πολίτης είναι αυτός που “μετέχει κρίσεως και αρχής”, λέει ο αρχαίος διανοητής. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε πως να μετέχουμε. Και την ευθύνη αυτής της συμμετοχής μας.

  Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των συγκεντρώσεων δημιουργούν ΠΟΛΙΤΕΣ. Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια από τότε που σώπασαν οι κήρυκες των συνελεύσεων. Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια από τότε που οι εχθροί της δημοκρατίας έκοψαν τις γλώσσες των ρητόρων. Και τους ανάγκασαν να πιουν δηλητήριο.

  Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια η δημοκρατία δημιουργεί και παρατάσσει τους ειρηνικούς της φρουρούς και πολεμιστές: τους πολίτες.

  Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των αγανακτισμένων, είναι εργοστάσια παραγωγής πολιτών.

  Πάρτε μέρος στην δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!