Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η χθεσινή ανοιχτή συνέλευση της Μυτιλήνης αποφάσισε ( 1-6-11)

  • Να πάμε στο δήμο και να διεκδικήσουμε ( και όχι να ζητήσουμε ) αυτά που μας ανήκουν (τραπεζάκια ξύλινο σπιτάκι , καθίσματα, κάδους)
  • Να αναζητήσουμε ένα πίνακα
  • Να εκτυπωθεί ένα κείμενο ( το ψήφισμα της πλατείας Σαπφούς ) με πρόσθετα σημεία την αναφορά στο μπλοκ και κάλεσμα καθημερινό στις 7 για να μοιραστεί στις γειτονιές
  • Σάββατο 11 – πλατεία με κείμενα για μοίρασμα με τα πόδια
  • Κυριακή 6 Σαπφούς για μηχανοκίνητο ( και με ποδήλατα) μοίρασμα
  • Τέλος την Τρίτη να γίνει συνέλευση για τα πανεπιστημιακά θέματα στη πλατεία Σαπφούς

7 σχόλια:

  1. Παιδιά την Κυριακή θα γίνει η συγκέντρωση με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες και βόλτα στην προκυμαία που προτάθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης μου δόθηκε ένα Ψήφισμα της Λαικής Συνέλευσης που κατά την γνώμη μου είναι καλό. Να το ανεβάσω για σχόλια και ψήφισμα σήμερα στη Συνέλευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nai strato einai protash gia na syzhththei shmera an mporeis anebase to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι και για το πρωτο ... ξεχασα να το γραψω .. σορρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά όταν αποφασίσετε ποιό θα είναι αυτό το κείμενο που πρόκειται να μοιραστεί το Σάββατο και την Κυριακή, ανεβάστε το αν σας είναι εύκολο να το εκτυπώσουμε κι από δω ώστε να το μοιράσουμε και στα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, η σημερινή μέρα δεν ξεκίνησε καλά. Μόλις έστειλα το πρωινό newsletter που έγραφα για τα ιδρύματα υπήρξαν κάποια παράπονα από ιδρύματα που δεν είναι ιδρύματα και πιο συγκεκριμένα από το Χατζηπατέριο, την ΕΛΕΠΑΠ και τις εταιρείες σπαστικών. Επειδή θα πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό θα χρειαστεί να πω πως προσωπικά δεν έχω σχεδόν καμία αντίρρηση με αυτά τα ιδρύματα. Η κριτική μου αφορά τα κρατικά ιδρύματα στα οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα κακοποιούνται και δολοφονούνται τρόφιμοι με αναπηρίες. Επιπλέον τα κρατικά ιδρύματα έχουν ευθύνη για την κακοδιαχείριση των πόρων που προέρχονται από τους φορολογούμενους πολίτες. Όταν αναφερόμαστε σε κρατικά ιδρύματα εννοούμε μόνο κρατικά ιδρύματα. Φορείς όπως το Χατζηπατέρειο, η ΕΛΕΠΑΠ, οι εταιρείες σπαστικών δεν είναι ιδρύματα. Εάν ανοίξουν το καταστατικό τους θα δουν πώς είναι ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν.

    Όλα αυτά γίνονταν τη στιγμή που το Ι.Κ.Α. σε συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου αποφάσισε την μείωση των ποσών που συμμετέχει για την αγορά αναπηρικών βοηθημάτων για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες. Τα ποσά που πλέον συμμετέχει το Ι.Κ.Α. μειώθηκαν και μετά τη μείωση είναι κατά 50% λιγότερο από αυτά που συμμετείχε μέχρι πρότινος......................................................................................................



    για συνεχεια δειται στο αναπηρια τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα...κάπου σας έχω "χάσει"... Το αποδίδω ως δική μου αδυναμία να καταλάβω τι ακριβώς πραγματέυεται η κινητοποίηση στη Μυτιλήνη.Σίγουρα η όποια κινητοποίηση μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα αλλά μήπως να προσπαθήσουμε να "συντονιστούμε" λιγάκι με το κίνημα που ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ο κόσμος να συμμετέχει? Σαφώς και η δική μας κοινωνία έχει τα δικά της θέματα να επιλύσει αλλά αρχικά μήπως να επικεντρωθούμε ώστε η διαμαρτυρία και στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ να έχει ένα ¨πρόσωπο¨ ανάλογο των άλλων πόλεων? Αρχικά πιστεύω πως η συμμετοχή είναι το κύριο θέμα και στη παρούσα φάση γίνεται μια Πανελλαδική κινητοποίηση...Ας ακολουθήσουμε και αν το θεωρείτε "πρακτικό" στις συνελεύσεις και στο ¨καλεσμα¨τονίστε το.Δεν κατεβαίνουμε για βόλτα και ακόμα κι αν διαφοροποιηθήκαμε στην ώρα συγκέντρωσης από την υπόλοιπη Ελλάδα ας μη διαφοροποιήσουμε έστω την αρχική ιδέα...!Με σεβάσμο σε κάθε έναν από σας που προσπαθεί για ό,τι καλύτερο! Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!