Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Πολίτες Μυτιλήνης
28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στους δρόμους και τις πλατείες για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (Μ.Π.).
Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μ.Π. Αυτό το σχέδιο αποτελειώνει ότι έχει μείνει όρθιο και δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.
Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μ.Π. στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να διευκολύνει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά:
· Την τρίτη 28/6 10.30πμ συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από τα κεντρικά Λύκεια κάτω από το πανώ των «Αγανακτισμένων». Μετά την ολοκλήρωση της πορείας συμμετέχουμε στην ανοικτή συνέλευση εργαζομένων που θα γίνει στον ίδιο χώρο.
· Την τρίτη 28/6 8.30μμ συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Σαπφούς και φέρνουμε μαζί μας ΛΑΜΠΑΔΕΣ, ΦΑΚΟΥΣ, ΛΑΜΠΕΣ, ΛΕΙΖΕΡ και ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ κ.α. για να συμμετάσχουμε στην Νυχτερινή Δια-ΦΩΤΙΣΗ της πόλης. (θα περάσουμε από τις γειτονιές της πόλης για να καλέσουμε τους πολίτες, να πλαισιώσουν την «νυχτερινή διαφώτιση» και να συμμετάσχουν στην ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ & ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση της τετάρτης 29/6.
· Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μ.Π. περικυκλώνουμε την Τράπεζα Ελλάδος και στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει! Καλούμε:
§ όσους προσέλθουν να φέρουν μαζί Ομπρέλες τόσο για να αντιμετωπίσουν την ζέστη από τον ήλιο, όσο και για να καταδειχθεί από το πολύχρωμο ψηφιδωτό που θα σχηματιστεί, ότι πολίτες όλων των επαγγελμάτων, κοινωνικών στρωμάτων, πολιτικών και άλλων πεποιθήσεων ενώνουν την φωνή τους και απαιτούν να μην περάσει το Μ.Π.
§ τους καλλιτέχνες του νησιού μας να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, και να προσθέσουν το δικό τους «χρώμα».
§ όλους τους μαζικούς φορείς: το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λέσβου, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τον Εμπορικό Σύλλογο, τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια, τους Πολιτιστικούς και Οικολογικούς Συλλόγους όποια δράση και να αποφασίσουν στο τέλος αυτή να καταλήγει στην Τράπεζα Ελλάδος.
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς! Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Σαπφούς
27 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!