Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 05.06.2011

ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

- Προτάσεις για θέματα αυτομόρφωσης ή προβολών. Προτάθηκε ομάδα στένσιλ και ομάδα γκράφιτι (εκτός Συνέλευσης)

- Επικοινωνία μεταξύ των ομάδων, αλλά και εσωτερικά των ομάδων

- Δημιουργία ομάδας επικοινωνίας για την προσωπική επαφή

- Οι προτάσεις συγκεκριμένων δράσεων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

- Αυτός ο ελπιδοφόρος, μαζικός και εκκρηκτικός ξεσηκωμός δεν μπορεί να φοβήσει με ειρηνικό τρόπο την κυβέρνηση. Πρέπει να παραμείνουμε στο δρόμο και να μπλοκάρουμε την παραγωγική διαδικασία. 15 Ιούνη όλοι στο δρόμο και συμμετοχή στην απεργία.

- Μπλοκάρισμα του ταμείου τού νοσοκομείου μια φορά την εβδομάδα, Πέμπτη στις 09:00, ώστε να εξετάζεται κόσμος χωρίς να πληρώνει το ποσό των 5 ευρό. Παρέμβαση που έγινε σ’ αυτό το σχόλιο: Δεν μας αγανακτεί μόνο το πεντάευρο, αλλά και τα φακελάκια που έπαιρναν πολλοί γιατροί.

- Δημιουργία πανό «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

- Μια φορά την εβδομάδα συλλογική κουζίνα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

- Ξεκινάει η δημιουργία δικτύου εναλλακτικής οικονομίας στη Μυτιλήνη.

- Για τα λειτουργικά έξοδα της Συνέλευσης και τον τρόπο διαχείρισης του κοινού ταμείου. Ελλείψει περισσότερων πληροφοριών, θα γίνει ενημέρωση σε επόμενα πρακτικά.

- Στην Συνέλευση Μυτιλήνης λειτουργεί Ομάδα Απασχόλησης Παιδιών, ώστε να μπορούν να έρχονται και γονείς με μικρά παιδιά.

- Συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη 19:00 με θέμα το δημόσιο πανεπιστήμιο και επιπτώσεις στην κοινωνία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ

- Απαιτούμε την αναθεώρηση του συντάγματος.

- Οι εκλογές να γίνονται με απλή αναλογική.

- Να δημοσιοποιηθεί λογαριασμός της κυβέρνησης που να δικαιολογεί που πήγαν τα χρήματα.

- Να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι.

- Να παραμείνουμε στην πλατεία μέχρι να διαλυθεί η συγκέντρωση στο σύνταγμα.

- Σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

- Παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ. (Εκτός Συνέλευσης)

- Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την προσέλκυση πολιτών. (Εκτός Συνέλευσης)

- Make love, not war.

ΓΕΝΙΚΑ

Στην αρχή της συγκέντρωσης τέθηκε ζήτημα πορείας και έπειτα συνέλευσης ή απευθείας συνέλευσης. Αποφασίστηκε το πρώτο σενάριο και περίπου οι μισοί εκ των παρευρισκόμενων την ακολούθησαν, ενώ έπειτα έγινε συνέλευση.

Στη Συνέλευση παρεβρισκόταν και ο βουλευτής τού κόμματος της νέας δημοκρατίας κ. Σπύρος Γαληνός. Στη συζήτηση που πυροδότησε η παρουσία του υπερίσχυσε συντριπτικά η άποψη ότι οι βουλευτές πρέπει να παραιτηθούν, αν θέλουν να παρευρίσκονται στις Λαϊκές Συνελεύσεις -ιδίως στο βαθμό που ψήφισαν το μνημόνιο. Ο κ. Γαληνός ζήτησε το λόγο. Εκφράστηκε η άποψη ότι δεν μπορούμε να ζητάμε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, αλλά μας ενδιαφέρει το τι θα πει. Βάσει τού επιχειρήματος ότι χρόνια τώρα ακούγονται οι φωνές των βουλευτών μέσα στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και στα κυρίαρχα μίντια, και πλέον ξέρουμε τι θα πουν, αποφασίστηκε σχεδόν συντριπτικά να μην του δοθεί ο λόγος, και έτσι αποχώρισε. Επιπλέον, με αφορμή την κομματική ταυτότητα, υποστηρίχθηκε η άποψη ότι η κομματοκρατία είναι εχθρός μας και τα άτομα που το πρωί είναι στο κόμμα, δεν χωράνε το βράδυ στις συνελεύσεις. Αντ’ αυτού, υποστηρίχθηκε και η άποψη της διάκρισης μεταξύ κομμάτων: στο πλαίσιο κάποιων κομμάτων, δόθηκαν αγώνες στο παρελθόν που δεν επιτρέπουν την εξομοίωση όλων των κομμάτων.

Επιπλέον, ακούστηκαν:

Να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να εστιάσουμε σ’ αυτά που μας ενώνουν.

Είμαι αγανακτισμένη για την ανεργία και κατά τού πολιτικού συστήματος.

Ευχαριστώ την εξουσία εκ μέρους των συνταξιούχων που μας κατήντησε ζητιάνους.

2 σχόλια:

 1. "Εκφράστηκε η άποψη ότι δεν μπορούμε να ζητάμε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, αλλά μας ενδιαφέρει το τι θα πει."

  Καλά η εθνικοφροσύνη και τα πιστοποιητικά της μακριά! Αλλά για το επόμενο, ας δούμε τι είπε ο John Morley πριν από 150 περίπου χρόνια. Πρόκειται για έναν (νεο)φιλελεύθερο άγγλο βουλευτή, σφοδρό πολέμιο του 8ώρου, λάτρη της ελεύθερης αγοράς, «εχθρός» δηλαδή:

  Στην ομιλία σημασία έχουν τρία πράγματα: ποιος λέει, πώς το λέει, τι λέει. Απ' αυτά τα τρία πράγματα τη μικρότερη σημασία έχει το τελευταίο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπραβό για τα πρακτικά παίδες. βοηθούν και εμάς που δεν μπορέσαμε να έρθουμε εκείνη την ημέρα, να κρατάμε μια επαφή.
  Δύο παρατηρήσεις:
  α) τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "εκτός συνέλευσης" που μπαίνει σε παρένθεση;
  β)θα υλοποιηθεί (και από ποιά άτομα) κάποια από τις πολλές και ωραίες προτάσεις που τίθενται στη συνέλευση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!