Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η παρακάτω ανάρτηση είναι από την Ελευθεροτυπία। Άρθρο για τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ στο Σύνταγμα। Αρκετά ενδιαφέρον και για μας στη Μυτιλήνη। Μόνο με το αλληλοσεβασμό και την αυτοοργάνωση μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά και να πετύχουμε...

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Ανταπόκριση απ' την πλατεία...
Του ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Υποδειγματική η αυτο-οργάνωση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Μοιάζει με διαρκές πείραμα άμεσης δημοκρατίας. Ποτέ άλλοτε η πλατεία δεν ήταν το πρωί τόσο καθαρή. Φροντίζουν γι' αυτό δεκάδες εθελοντές.
Γράψαμε για τις 13 επιτροπές που λειτουργούν και για την Τράπεζα Χρόνου, που δημιουργείται στο πλαίσιο της ανταλλακτικής οικονομίας.
Ο,τι δείχνει ο αντίχειρας
Στη διαρκή γενική συνέλευση απαγορεύονται οι αποδοκιμασίες. Βασική αρχή για να συμμετέχεις είναι ο σεβασμός στη γνώμη του άλλου. Αν διαφωνείς με όσα λέει ο ομιλητής, μπορείς να δείξεις με τον αντίχειρα προς το έδαφος και για να επιδοκιμάσεις τα λεγόμενα, προς τον ουρανό.
Η συνέλευση αρχίζει κάθε βράδυ στις 9 και ολοκληρώνεται 1-2 μετά τα μεσάνυχτα. Οι τοποθετήσεις είναι αυστηρά τρίλεπτες. Πώς ορίζονται οι ομιλητές; Μα, με κλήρωση! Διαιρούν σε τρίλεπτα τον διαθέσιμο χρόνο, οπότε προκύπτει ο ακριβής αριθμός των ομιλητών. Στη συνέχεια, μοιράζουν χαρτάκια σε όσους θέλουν, γράφεις τ' όνομά σου και αν είσαι τυχερός, θα μιλήσεις στη σειρά που κληρωθείς.
Τον αυστηρό περιορισμό της «Ομάδας Περιφρούρησης» και τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της στη νεοϊδρυθείσα «Ομάδα Ψυχραιμίας» αποφάσισε (προ)χθες το βράδυ η διαρκής λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.
Ο λόγος; Χωρίς ΜΑΤ και αστυνομία, να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στην πλατεία. Ακυρώνοντας την όποια εξουσία θα μπορούσε να αποκτήσει κάθε επίδοξος «μπάτσος» του «κινήματος των αγανακτισμένων».
Η ιδέα γεννήθηκε το Σάββατο το πρωί, όταν ξύπνησαν κάτι πιτσιρικάδες και έκαναν γιόγκα έξω από τα αντίσκηνα. Εκτός από αυτούς, στην «Ομάδα Ψυχραιμίας» θα συνεργαστούν ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και παιδιά που έχουν κάνει μεταπτυχιακά στη διαχείριση κρίσεων.
Αρμοδιότητα των Ψύχραιμων - αγανακτισμένων δεν θα 'ναι μόνον η αποφυγή επεισοδίων αλλά και να υποδέχονται, να ακούνε και να βοηθάνε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όσους ανθρώπους έχουν προβλήματα και είναι «σκασμένοι».
Η γενική συνέλευση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν η «Ομάδα Επικοινωνίας» θα δίνει συνεντεύξεις και θα στέλνει δελτία Τύπου στα... παραδοσιακά ΜΜΕ. «Οι κάτω» της πλατείας Συντάγματος δεν είναι σίγουροι ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αλλωστε η συνέλευση μεταδίδεται live από web radio, το facebook και το twitter. Στις σελίδες των «Αγανακτισμένων» μπαίνουν δεκάδες χιλιάδες χρήστες κάθε μέρα. «Οπότε τι σημασία έχει αν δεν υπάρχουμε για το Mega;».
Τα άλλα συνθήματα
Εκτός από τα γνωστά που φωνάζουν «οι πάνω» του στιλ «Εεε, Οοο, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από 'δω, ΟΥΣΤ!» - μούντζα, υπάρχουν και τα άλλα συνθήματα, «των κάτω», που οργανώνουν κάθε βράδυ τη μαζική λαϊκή συνέλευση. Να μερικά:
«Ή δράσε ή σκάσε!», «Αυτοοργάνωση παντού», «Αμεση δημοκρατία - ισότητα -δικαιοσύνη - αξιοπρέπεια», «Ολοι έξω», «Οχι στη βία», «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», «Ηθική επανάσταση», «Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο», «Τα όνειρα μας κρατάνε ξύπνιους», «Να κάνουμε την γκρίνια δημιουργία», «Υγεία - καύλα - επανάσταση», «Δεν είμαι καμαριέρα κανενός», «Μαζί τα "φάγαμε"; Μαζί τα αλλάζουμε», «Στην πλατεία γίνομαι άνθρωπος... ξανά», «Η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά της», «Λύκε ήρθε η ώρα σου - τα p.i.i.g.s».....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!