Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Μυτιλήνη, πλατεία Σαπφούς, 30 Ιουνίου 2011

Τα γεγονότα των προηγούμενων δύο ημερών στο κέντρο της Αθήνας απέδειξαν για ακόμη μια φορά ποια είναι τα βασικά μέτωπα της σύγκρουσης που μαίνεται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας. Αφενός, μια κυβέρνηση που εκτελεί άψογα τις καταστρεπτικές για την κοινωνία οδηγίες της τρόικας, με τη συμπαράσταση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των κυρίαρχων μέσων επικοινωνίας και με την προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών. Αφετέρου, ένα κίνημα που μεστώνει στις πλατείες και στους δρόμους μέσα από πειραματισμούς άμεσης δημοκρατίας, το διάλογο, το σεβασμό και την αναγνώριση της διαφορετικότητας, την αποφασιστικότητα και την αναστοχαστικότητα.

ΑΥΤΟΙ και ΕΜΕΙΣ.

ΑΥΤΟΙ έστειλαν εναντίον ανυπεράσπιστων διαδηλωτών όλων των ηλικιών πάνοπλη τη δεύτερη σε μέγεθος μεγαλύτερη αστυνομική υπερδύναμη στην Ευρώπη με τις πιο επιθετικές τακτικές φασιστικής τρομοκράτησης των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

ΕΜΕΙΣ αντιπαρατάξαμε την αλληλεγγύη μας, τη σωματική μας ακεραιότητα, τη ζωή μας εντέλει, ως ύψιστο αγαθό υπεράσπισης αλλά και διακινδύνευσης. Και μείναμε ενωμένοι. Είχαμε εκατοντάδες τραυματίες, αλλά αντέξαμε. Η πλατεία Συντάγματος, οι πλατείες όλης της Ελλάδας είναι ακόμη γεμάτες.

Ο αριθμός των «εκπροσώπων» που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο στη βουλή είναι πλαστός, είναι ανύπαρκτος, αφού αυτοί δεν εκπροσωπούν παρά τους εαυτούς τους και τα συμφέροντα της εξουσίας του πλούτου που πιστά υπηρετούν.

Ο αριθμός των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν με τα σώματά τους και δεσμεύτηκαν να συνεχίζουν να υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια, το συλλογικό αυτοπροσδιορισμό, τη συμμετοχικότητα και τη δικαιοσύνη είναι απλώς η μαγιά που φουσκώνει.

ΑΥΤΟΙ θα γίνονται όλο και λιγότεροι, ενώ ΕΜΕΙΣ θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι.

Όσο ΑΥΤΟΙ θα εξαντλούν με προσωπικούς συμβιβασμούς σε σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας τις αντοχές του συνασπισμού συμφερόντων που υπηρετούν, ΕΜΕΙΣ θα χτίζουμε γερά στους δημόσιους χώρους, στις πλατείες, στους δρόμους, στις συνοικίες στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας, τις δικές μας ανοιχτές κοινωνικές συμμαχίες με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες, τους άνδρες και τις γυναίκες, τους νέους, τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους, όλες και όλους που αντιστέκονται στον συστημικά προπαγανδισμένο μονόδρομο μιας εξαθλιωμένης και μίζερης ζωής χωρίς εναλλακτική.

ΑΥΤΟΙ επιζητούν την εμπορευματοποίηση της ζωής μας και τη χειραγώγηση των επιλογών μας. ΕΜΕΙΣ έχουμε εναλλακτική, που λέγεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Οι αγανακτισμένες και οι αγανακτισμένοι Μυτιλήνης εκφράζουμε την ολόθερμη υποστήριξή μας στο κίνημα των πλατειών, εκφράζουμε από καρδιάς τις ευχαριστίες μας σε εσάς, τους συναγωνιστές μας και στις συναγωνίστριές μας της πλατείας Συντάγματος, για τις μεγαλειώδεις πράξεις αντίστασης που πετύχατε ειδικά τις τελευταίες μέρες. Μετουσιώσατε το ΕΜΕΙΣ από απλή αντωνυμία σε υλική, γνωστική και συναισθηματική πραγματικότητα στην οποία νιώθουμε τιμή να συμμετέχουμε και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε θερμά. Δηλώνουμε την ανυποχώρητη βούλησή μας να συνεχίσουμε μαζί σας μέχρι τέλους, μέχρι ΑΥΤΟΙ αλλά και όσοι «επαξίως» τους διαδεχθούν να φύγουν, παίρνοντας μαζί τους μια για πάντα τη δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και τις κερδοσκοπικές τράπεζες.

1 σχόλιο:

  1. Καιρός είναι στην πλατεία να βρούμε το Ανθρώπινο γιατί πολύ φοβούμαι ότι....ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι η παρουσία μας στην πλατεία υπηρετεί τον άνθρωπο.Αντίθετα νομίζω επιτρέπουμε την μεγέθυνση του Κακού εις βάρος του Καλού με την ΣΙΩΠΗ μας την οποία καλώς επικαλυπτουμε με το "αστον να λέει"και βεβαίως με τον λάθος προσανατολισμό μας -προγραμματισμό μας που δύσκολα "βλεπουμε".ΚΑΙ επίσης καλό είναι να κοιτάξουμε όλα όσα μας απομάκρυναν από εμας τους ίδιους...απο τον Εαυτό μας...τον Συνάνθρωπο....την Πλατεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!