Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 12-6-2011


· Γιατί να μην πληρώσει η εκκλησία για το χρέος από τη στιγμή που θλίβεστε για το ότι μεταναστεύουν οι νέοι

· Αν υπάρχει εκκλησία γιατί να μην δίνουν φαγητό στους 20 άπορους της Μυτιλήνης

· Τετάρτη 19:00 τα μικρά παιδιά με την επίβλεψη μιας κοπέλας αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών θα ζωγραφίσουν τις μεγάλες γλάστρες.

· Με στοιχεία πρακτικά να κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης και όχι μόνο στους νέους-ανέργους κ.τ.λ. ή μόνο στα σωματεία, αλλά όλοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν θέλουμε ούτε αυτούς, ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κι ότι αν δεν φύγουν με το καλό, θα φύγουν νύχτα …κρυφά.

· Να μην πληρώνουμε το νερό.

· Να παρέμβουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι μαζόι και να απαιτήσουμε να ξαναξεκινήσει η σίτιση των απόρων.

· Τις δύο επόμενες μέρες θα υπάρχει μουσική στην πλατεία.

· Να έχουμε πρόσβαση στο ταμείο του Δήμου τα έξοδα και τα έσοδα.

· Όλοι να ενωθούμε την Τετάρτη και να δούμε πώς μπορούν όλες οι πορείες να καταλήξουν εδώ στην πλατεία.

· Να γίνει ένας έρανος και να τα δώσουμε στον Δήμο για το αυριανό φαγητό των απόρων.

· Ένσταση διαφωνίας γιατί μετά θα μιλάμε για φιλανθρωπία και από τη στιγμή που πληρώνουμε (φόρους) πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που τους ανήκουν.

· Να πάμε στο TV Μυτιλήνη τώρα και να πάμε πιο πάνω και να μιλήσουμε δημόσια στα κανάλια.

· Αν δεν έχει λεφτά ο Δήμος και γιατί τον τελευταίο καιρό «κλαίγεται» ότι δεν υπάρχουν λεφτά, μπορεί κάλλιστα να παραιτηθεί. Επίσης δεν είναι δικαιοδοσία του περιφερειάρχη, μόνο ο δήμαρχος μπορεί να κάνει.

· Το TV Μυτιλήνη είπε ότι είναι πολλοί λίγοι οι άποροι για να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο.

· Να δίνει φαγητό το Πανεπιστήμιο από τη Λέσχη

· Να πάμε στο Δήμο και να κάτσουμε εκεί μέχρι να βρεθεί ένα αυτοκίνητο να φέρνει φαγητό από τη λέσχη

· Για την οργάνωση της πλατείας: Η συνέλευση έχει και ως κύριο στόχο την αλληλεγγύη. Να γίνει μια τριμελής επιτροπή και να εκφράζουμε τα αποτελέσματά μας. Να στείλουμε ένα κάλεσμα στο σύνταγμα, από την άποψη ότι είναι το κέντρο και μέσω διαδικτύου να ακούγεται η φωνή κάθε επαρχιακής πόλης. Να αναρτηθεί κάπου ότι: «Αγανακτισμένοι γιατί» και να πει ο καθένας γιατί ήρθε, όπως επίσης «τι θέλουμε να πετύχουμε» και μέσα απ’ αυτά τα δύο να καταλήξουμε σε κάτι. Να αναλάβει η εκκλησία τι σίτιση των απόρων, αλλιώς τι σόι εκκλησία είναι.

· Η εκκλησία δίνει κάποια σίτιση, αρκεί να το δηλώσουν εγκαίρως.

· Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουν να φάνε αυτοί οι άνθρωποι, αλλά η ασυνέπεια που δείχνει ο Δήμος για όλα τα θέματα.

· Το πρόβλημά μας είναι η πολιτική και όχι τόσο οι πολιτικοί κι αυτό που κατάφεραν οι πλατείες είναι ότι έφεραν την πολιτική εκεί που πρέπει, στους πολίτες

· Αν αυξηθεί η ανεργία, θα αυξηθούν και οι άποροι και πρέπει να γίνει κάτι και οι πλατείες να αναλάβουν αυτά που δεν μπορούν να λύσουν αυτοί στο Δήμο, στη Νομαρχία στη Βουλή.

· Να καλέσουμε έναν εκπρόσωπο από την εκκλησία και έναν από το Δήμο, από τα σώματα ασφαλείας, να ακούσουν τη συζήτηση για τους άπορους, να ακούσουν τις προτάσεις, για να μη λένε ότι πάμε και τραμπουκίζουμε.

· Βασικό πρόβλημα είναι αν σιτίζονται και από ποιον οι άποροι. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε πληροφορίες και να συζητήσουμε ξανά αύριο. Επίσης είπαμε ότι θα δούμε τι θα κάνουν και να πάμε να απαιτήσουμε ξανά.

· Να γίνει ένα κείμενο από τους Αγανακτισμένους στη Μυτιλήνη ότι όποιος ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, έχει χάσει τη λαϊκή του αποδοχή

· Να πάμε στις καφετέριες και να μοιράσουμε κάλεσμα

· Να συζητηθούν εκ νέου τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα, δηλαδή το θέμα με τους απόρους και την απεργία, όπως επίσης και τα δύο κειμενάκια για το κάλεσμα στις καφετέριες/ δρόμους και ένα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!