Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 03.06.2011

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

- Ψηφίστηκε κείμενο περί τού θέματος της βουλευτικής ασυλίας με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με την Μιλλένα Αποστολάκη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

- Τα διάφορα προτεινόμενα κείμενα προς ψήφιση να διαβάζονται ανοιχτά, έπειτα να αναρτώνται στην ιστοσελίδα για μια - δυο μέρες, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να διαβαστούν, και στη συνέχεια να ξαναδιαβάζονται στη συνέλευση και να τίθενται προς ψήφιση

ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

- Προτάσεις για θέματα αυτομόρφωσης ή προβολών

- Επικοινωνία μεταξύ των ομάδων, αλλά και εσωτερικά των ομάδων

- Συζήτηση περί του αρχικού σχεδίου ψηφίσματος που έχει κατατεθεί

- Δημιουργία ομάδας επικοινωνίας για την προσωπική επαφή

- Αλλαγές στο δημόσιο πανεπιστήμιο και επιπτώσεις στην κοινωνία (η συζήτηση αυτή θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη)

ΠΑΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

- Τρόπος λήψης αποφάσεων

- Κυκλική ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τα αίτια και το στόχο αυτής της κινητοποίησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

- Μια φορά την εβδομάδα συλλογική κουζίνα στην πλατεία Σαπφούς (Προτάθηκε μετά τη συνέλευση)

- Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κλείνουμε τα ταμεία τού νοσοκομείου και να εξετάζεται κόσμος χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει τα 5 ευρό (Προτάθηκε μετά τη συνέλευση)

- Στα τρικάκια δεν αναφέρεται η ώρα των λαϊκών συνελεύσεων. Να την αναρτήσουμε στην πλατεία ή κάπου που να μπορεί να τη δει ο κόσμος (Προτάθηκε μετά τη συνέλευση)

- Να παρακολουθούμε το ζήτημα του σισιτίου των άπορων (Προτάθηκε μετά τη συνέλευση)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

- Να συζητήσουμε ευρύτερα και εκτενέστερα το θέμα της βουλευτικής ασυλίας και να μην περιοριστούμε στο ζήτημα της Αποστολάκη. Σε σχέση μ’ αυτήν την άποψη, ακούστηκε η άποψη ότι η ουσία του ψηφίσματος για την Αποστολάκη δεν είναι το περιστατικό αυτό καθαυτό, αλλά η μεταξύ μας διάδραση γύρω από πιο συγκεκριμένα και πρακτικά (γράψιμο κειμένου) ζητήματα.

ΓΕΝΙΚΑ

Αποφασίστηκε να ξεκινήσει η συζήτηση από τα πιο συγκεκριμένα ζητήματα. Έτσι, εξ αρχής τέθηκε το θέμα τού ψηφίσματος για το ζήτημα Αποστολάκη, και εν τέλει ολόκληρη η συζήτηση κινήθηκε γύρω απ’ αυτό και ζητήματα που τέθηκαν με αφορμή αυτό. Η διαδικασία λήψης αποφάσεων επί τού προτεινόμενου κειμένου εύλογα είχε δυσκολίες. Εν τέλει ψηφίστηκε με κάποιες αλλαγές και τα υπόλοιπα ζητήματα προς συζήτηση αναβλήθηκαν για την επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο της συζήτησης περί των όρων που χρησιμοποιούνται στο κείμενο του ψηφίσματος, ακούστηκε η άποψη ότι θέλουμε να φοβίσουμε την εξουσία και όχι να είμαστε αγαπητοί σ’ αυτήν.

Επιπλέον, ακούστηκε ότι καλό είναι η λίστα των θεμάτων προς συζήτηση να μπορεί να διακόπτεται όταν κρίνεται ότι χρειάζεται να συζητηθεί ένα έκτακτο ή ιδιαίτερο θέμα.

Σε γενικότερο επίπεδο, τέθηκε ζήτημα που αφορά το κατά πόσο η αμεσοδημοκρατία είναι εφικτή σε επίπεδο ολόκληρης χώρας. Σε σχέση μ’ αυτό το σχόλιο ακούστηκαν οι παρακάτω αποσπασματικές απόψεις (οι απόψεις αυτές αποτελούν θέσεις ατόμων και δεν υιοθετήθηκαν από τη γενική συνέλευση, ασχέτως αν την εκφράζουν ή όχι):

Αυτό που συμβαίνει είναι υπό διαμόρφωση. Δεν έχουμε βάλει ακόμη στόχους και πρέπει να αποφύγουμε σωτήρες και τεχνοκράτες.

Δεν τίθεται ακόμη ζήτημα πανελλαδικού συντονισμού.

Προσπαθούμε να διεκδικήσουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Αν και τα οργανωτικά ζητήματα δεν είναι τα πρωτεύοντα, έχουν σημασία γιατί αλλιώς δεν υλοποιούνται οι προτεινόμενες δράσεις

Ψάχνουμε τις λέξεις και τις διαδικασίες αμεσοδημοκρατίας σε μικρή κλίμακα και όχι σε μεγάλη κλίμακα, δεν γίνεται.

Η αμεσοδημοκρατία είναι εφικτή μόνο στο πλαίσιο μικρών ομάδων.

Όχι στα ίδια λάθη. Όχι στις γραμμές. Σεβασμός ο ένας προς τον άλλον.

Κατοχυρώσαμε την αμεσότητα. Όσοι έρχονται συμμετέχουν ανοιχτά και ισότιμα. Παλεύουμε την αποτελεσματικότητα. Αλλά να μην κολάμε σε διαδικαστικά ζητήματα. Η εστίαση στους τύπους ενέχει τον κίνδυνο η συνέλευση να καταλήξει συνδικαλιστική και κομματική.

Να αλλάζουν οι γραμματείες ανά ημέρα.

Τέθηκε ζήτημα συγκεκριμενοποίησης του λόγου των συνελεύσεων. Γιατί είμαστε αγανακτισμένοι;

Ακούστηκε η θέση ότι διεκδικούμε Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, καλύτερο Μέλλον.


1 σχόλιο:

  1. epipleon h grammateia parathetei

    ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ‘Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!