Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17/06

Ø Πρόταση: να αφιερώσουμε χρόνο μετά την παρουσίαση της ομάδας, μέσω της συνέλευσης για συζήτηση αντίστοιχων θεμάτων για τη Μυτιλήνη (Λέσβο), π.χ. κατάληψη κοινόχρηστων χώρων ή διαχείριση σκουπιδιών. Θέματα τα οποία αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία και έχουν εγκαταλειφθεί από τους τοπικούς παράγοντες. Να περιγραφεί η κατάσταση από σχετικούς εισηγητές και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις. Δράσεις για να τα πραγματοποιήσουμε.

Ø Σκέψη ώστε να έρθουν σε επικοινωνία οι πυρήνες Αγανακτισμένων Λέσβου, π.χ. twitter. Να ορίσουμε ημερομηνία παλλεσβιακής συγκέντρωσης.

Ø Απόφαση: Τρίτη και Παρασκευή προβολή ντοκυμαντέρ. Ομάδα εργασίας.

Ø Ενημέρωση για τη συνέλευση του Πλωμαρίου. Επειδή δεν μπορούν να έρθουν 19/06, θα έρθουν 26/06 και θα γίνει ενημέρωση για τα παλλεσβιακά προβλήματα.

Ø Ένα κάλεσμα για την παρουσία του δημάρχου στη Λαϊκή Συνέλευση αυτού ή αντιπροσώπου του για θέματα των πολιτών και της σίτισης των απόρων.

Μυτιλήνη /06/2011

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΥΠ’ ΟΨΙΝ: ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΑΠΟ: ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ»

Κύριε Δήμαρχε,

Η κίνηση πολιτών ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ σας προσκαλεί την /06/2011 και ώρα …….. το βράδυ, όπου θα γίνει Λαϊκή Συνέλευση της κίνησης με θέματα που αφορούν τους πολίτες, μεταξύ των οποίων και αυτό της σίτισης των απόρων του Δήμου, το οποίο και σας αφορά άμεσα.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν μπορείτε να παρευρεθείτε ο ίδιος, θα επιθυμούσαμε την παρουσία εκπροσώπου σας εξουσιοδοτημένου ν σας μεταφέρει τα όσα συζητηθούν.

Η μη παρουσία σας ή εκπροσώπου σας θα θεωρηθεί απαξιωτική προς τα πρόσωπά μας, πράγμα που βέβαια πιστεύουμε πως δεν θα συμβεί.

Ευχαριστούμε

Η Συνέλευση της Κίνησης /06/2011

Ø Γιατί να μην το κάνουμε εμείς γι’ αυτούς αφού δεν έχουν λεφτά;

Ø Να βρουν λεφτά από εκεί που πήραν για τα προεκλογικά τους και διάφορα άλλα, αλλά δεν γίνεται να μην έχει να ταΐσει τους απόρους.

Ø Λεφτά δεν έχουν αλλά αύριο θα κάνουν πλουσιοπάροχο γεύμα στους δημοσιογράφους, οι οποίοι, προς τιμήν τους, αρνήθηκαν να πάνε αφού η δημοτική αρχή λέει ότι δεν έχει λεφτά και αυξάνει τα τέλη ή κόβει τη σίτιση των απόρων.

Ø Να πάμε με άδεια πιάτα και να τους κάνουμε χαλάστρα.

Ø Κάλεσμα στο Πεδίο Βολής (ομάδα). Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μυτιλήνης Σκαλοχώρι.

Ø Ενημέρωση για το τι έγινε στην ελληνοτουρική έκθεση τουρισμού που παρευρισκόταν ο υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκος Σηφουνάκης που παρέσυρε έναν ειρηνικό διαδηλωτή. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Ο Σηφουνάκης έλεγε «πέρνα, πέρνα» οπότε δεν είναι μόνο ευθύνη του οδηγού.

Ø Έγιναν μερικές ενστάσεις για το πώς πήραμε την απόφαση να πάμε στην έκθεση.

Ø Να γίνουν άλλη μέρα οι παρουσιάσεις-προβολές για τα κοινωνικά κινήματα γιατί πολλοί φοιτητές που θέλουν να παρευρεθούν μπορεί να έχουν φύγει. Γιατί είναι στις 30/06 η παιδεία; (Ψηφίστηκε να αλλάξει μέρα).

Ø Ψηφίστηκε να βγει κείμενο για το συμβάν με το Σηφουνάκη. Γράφτηκε ένα σχέδιο στο οποίο υπήρξαν οι εξής ενστάσεις: - Να μην κολλάμε στη λέξη ειρηνικά γιατί δεχόμαστε βία κάθε μέρα από αυτούς. Και σήμερα έκαναν και τραμπουκισμούς. - Να γραφεί στο κείμενο ο λόγος που πήγαμε εκεί, όχι μόνο το σκηνικό που έγινε. - Να γραφεί μια παράγραφος για τη βία που δεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Ø Να πάει για ψήφιση στην αυριανή συνέλευση.

Ø Πρέπει κάποια πράγματα να γίνονται άμεσα και γρήγορα, πρέπει να έχουμε ανακλαστικά και να μην κωλυσιεργούμε.

Ø Προτάθηκε και ψηφίστηκε τελικά το εξής κείμενο:

Ψήφισμα Αγανακτισμένων Μυτιλήνης

Στις 17 Ιουνίου ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης παρευρέθηκε σε τοπική εκδήλωση στη Μυτιλήνη. Η πρωτοβουλία Αγανακτισμένων Μυτιλήνης, η οποία έχει στις Λαϊκές της Συνελεύσεις τοποθετηθεί ενάντια στο πολιτικό σύστημα που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαιωμάτων και συλλογικής διεκδίκησης για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας προνομιούχας ολιγαρχίας, βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης για να διατρανώσει την αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις μιας εξουσίας που έχει προ πολλού χάσει το λαϊκό της έρεισμα.

Στην προσπάθειά μας να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και να επιδώσουμε στον κ. Σηφουνάκη προηγούμενο ψήφισμά μας, σύμφωνα με το οποίο θεωρούμε ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το λαό της Μυτιλήνης, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του, υπήρξαμε αποδέκτες μιας συμπεριφοράς που συνάδει απόλυτα με τις πολιτικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωσή μας.

Όταν σταθήκαμε μπροστά στο αυτοκίνητο του κ. Σηφουνάκη κατά την αποχώρησή του, ο οδηγός του με δική του παρότρυνση κινήθηκε απειλητικά με το αυτοκίνητο εναντίον μας μέχρι το σημείο να χτυπήσει διαδηλωτή και στη συνέχεια αποχώρησε επιδεικτικά. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του γεγονότος υπήρξε μάρτυρας της επίθεσης και δεν προέβη σε καμία κίνηση προκειμένου να προστατέψει τους διαδηλωτές, θεωρώντας προφανώς ότι καθήκον της δεν είναι να προστατεύει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών αλλά τους εκάστοτε πολιτικούς της εντολείς.

Ούτε η στάση του κ. Σηφουνάκη ούτε της αστυνομίας μας προκαλεί καμία έκπληξη. Έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει απόλυτα, όντας αποδέκτες μια βίαιης καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Στην ίδια ακριβώς διαπίστωση έχουν καταλήξει και οι εκπρόσωποι αυτής της εξουσίας, αφού το τελευταίο διάστημα μόνο λάθρα αποχωρούν από κάθε δημόσια εκδήλωση.

Καταδικάζουμε ακόμα ένα περιστατικό βίας εναντίον μας και καλούμε τον κ. Σηφουνάκη να απολογηθεί στο λεσβιακό λαό όχι μόνο για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και για τη συνολική πολιτική του στάση.

Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας ενάντια σε ό,τι και όποιον μας κλέβει τη ζωή και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!