Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πρακτικά συνέλευσης αγανακτισμένων Μυτιλήνης 4/6/2011

1. Προβληματισμός σχετικά με το γεγονός ότι έχουμε μείνει λίγοι, τί δεν κάνουμε καλά

· τα ψηφίσματα διώχνουν τον κόσμο, να γίνεται συζήτηση μεταξύ μας για να ανασυγκροτήσουμε αυτά που μας έχουν πάρει, να γνωριστούμε. Είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία στο χώρο της πλατείας Σαπφούς

· Οι συνελέυσεις πρέπει να τροφοδοτούνται από δράσεις, εσωστρεφείς για να δημιουργηθεί μία minimum βάση μεταξύ μας και εξωστρεφείς για να αρχίσει να έρχεται κι άλλος κόσμος. Να γίνεται προγραμματισμός των δράσεων και να πραγματοποιούνται.

· Να βρεθεί το πολιτικό περιεχόμενο των αγανακτισμένων, γιατί δεν ερχόμαστε απλά για να εκτονωθούμε. Ο γύρω κόσμος θα έρθει όσο ζορίζουν τα πράγματα, θα βγεί στους δρόμους και τις πλατείες γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.

· Να αρχίσει να συνδιαλέγεται ο λόγος των αγανακτισμένων της πλατείας με το λόγο στους χώρους εργασίας, καθώς και με τις μέλλουσες απεργίες

2. Γιατί είμαστε αγανακτισμένοι

· δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πεί γιατί και με ποιόν είμαστε αγανακτισμένοι. Για να αντιληφθεί ο καθένας τί γίνεται πρέπει να είναι εδώ και όχι να περιμένει κάτι έτοιμο.

· δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, κ.ά) και έχει χαθεί η αξιοπρέπειά μας. Μας αντιμετωπίζουν σαν αριθμούς και όχι σαν συνειδήσεις.

· Ξεπουλάνε τη χώρα και τις ζωές μας

· πρέπει να ξανακατακτηθεί η συλλογική μνήμη για όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν.

· να γίνει αυτοκριτική σχετικά με τις ευθύνες μας για το σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει. Απαιτείται ενότητα, καθώς το διαίρει και βασίλευε το χρησιμοποιεί η κυριαρχία και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

· Οι νέες γεννιές δεν έχουν μέλλον με τον κόσμο τους παραδίδουμε

· έχει χαθεί η έννοια της συλλογικότητας. Αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ατομικό μας κομμάτι, το μεγαλύτερο μέρος είναι το συλλογικό.

· Ναι, υπάρχει πολιτικοποιημένος κόσμος μέσα στη συνέλευση, αλλά έχει έρθει ως άτομο και όχι με την κομματική σκέπη

Ληγμένες προτάσεις

1. Κυριακή 5/6, να αλλάξει η ώρα σε πανό, τρικάκια και να γίνει 21:00. Να συζητηθούν οι προτάσεις για το νοσοκομείο και το 5ευρω, καθώς και τη συλλογική κουζίνα.

2. Διαμόρφωση του χώρου της πλατείας ώστε να φαίνεται ότι κάτι γίνεται (χαρτοπανό, κ.ά)

3. τη Δευτέρα 6/6 να επιλεχθεί ένα από τα παρακάτω ντοκιμαντέρ για την προβολή-συζήτηση της Τετάρτης 8/6. Τα ντοκιμαντέρ είναι : Debtocracy,

Αργεντινή (Eξάντας)

Equador (Eξάντας),

Συνέντευξη Καζάκη

Συνέντευξη Κασιμάτη

Δόγμα του σοκ

Τhe Take

Zanon

Δίκτυο (Sidney Lumet)

Προτάσεις

· Βραδιές πηγαδακίων χωρίς να γίνεται συνέλευση

· Να δημιουργηθούν ομάδες, ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός, της καθεμίας, και να εξηγούν πώς επηρεάζονται από τους καινούριους νόμους

· Διακεκομένη συναυλία, ώστε ενδιάμεσα να γίνεται συνέλευση.

1 σχόλιο:

  1. Σωστά τα πρακτικά και μπράβο στον άνθρωπο που μπήκε στον κόπο.
    όσον αφορά τη διαμόρφωση της πλατείας και την παρουσία χαρτοπανώ ή άλλων πατεντών, νομίζω ότι έχει γίνει μια ομάδα υλικού η οποία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί λίγο, να πάρει τη πρωτοβουλία σε αυτό το θέμα.

    Πάμε δυνατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!