Το Blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινήσεων του κινήματος των αγανακτισμένων στη Μυτιλήνη από όλους!! Όλοι έχουν την δυνατότητα μέσω αυτού του blog να αναρτούν ιδέες, απόψεις, νέα - οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό που αφορά την προσπάθειά μας στέλνοντας το mail τους στο: aganaktismenoimytilene@hotmail.gr ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τομέα αναρτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ "ΑΧΡΩΜΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 15/06

Ø Πρόταση να γίνει μια τριμελής επιτροπή και κάθε τρεις μέρες να αλλάζει. Η επιτροπή να είναι αποκλειστικά και μόνο για τα συντονιστικά.

Ø Να μην υπάρχει μια ορισμένη επιτροπή και όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι, να γίνεται. (Ψηφίστηκε)

Ø Έγινε ενημέρωση για το τι γίνεται στο Σύνταγμα και τι έγινε σήμερα στην Απεργία.

Ø Υπό την πίεση των πλατειών και φυσικά πιο πολύ του Συντάγματος και τον κόσμο μαζεύτηκε που σήμερα στη Βουλή καταφέραμε τουλάχιστον να μην ψηφιστεί σήμερα.

Ø Ενημέρωση για το τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ø Να γίνει κουβέντα για το μετά. Φεύγουν αυτοί από τη Βουλή. Μετά τι θα κάνουμε;

Ø Μη αναγνώριση του χρέους. Άτυπη υποτίμηση του νομίσματος. Να φύγουμε από την Ε.Ε. και να γυρίσουμε στη δραχμή ώστε να κάνουμε υποτίμηση του νομίσματος. Να γίνει κρατική και ελληνική η Τράπεζα της Ελλάδας. Να αναπτύξουμε και να τονώσουμε την παραγωγή μας και να αλλάξουμε τον τρόπο παραγωγής του πλούτου.

Ø Να δούμε ξανά το τελευταίο κομμάτι του Καζάκη.

Ø Αν θέλουμε να αλλάξουμε πρέπει να είμαστε ενάντια στο κοινωνικό συμβόλαιο, γιατί τι κράτος έχει ιδιοποιηθεί τις λειτουργίες της κοινωνίας.

Ø Το θέμα είναι να είμαστε ενάντια στο ρυθμό ανάπτυξης. Αν είσαι πλούσιος γίνεσαι πιο πλούσιος και ο φτωχός φτωχότερος. Γι’ αυτό αν δεν αλλάξει στα ίδια θα είμαστε.

Ø Βάση ένα παράδειγμα για το χρέος του Ισημερινού που είχε βάλει μια επιτροπή λογιστική για να ελέγξει το κρατικό χρέος και αποφασίστηκε ότι αφού δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά δεν πληρώνουμε τίποτα, ας τα πληρώσει η κυβέρνηση.

Ø Θέλουμε αλλαγή παιδείας και κουλτούρας. Κανένας πολιτικός Μεσσίας δεν μπορεί να μας σώσει. Γιατί αν δεν αλλάξουμε αυτά, η νέα κυβέρνηση θα κάνει τα ίδια.

Ø Θεωρούσαμε ότι όλα είναι καλά, ψηφίζαμε και για 4 χρόνια έκαναν ότι ήθελαν. Πάντως υπάρχει γενικό πρόβλημα και το σύστημα έχει προβλέψει για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν με αλλαγή υπουργών. Όταν υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, υπερασπίζεται μια εκδοχή του καπιταλισμού η οποία γεννήθηκε για να μη γίνονται εξεγέρσεις. Επιστροφή στη δραχμή είναι θέμα σοβαρό γιατί θα υπάρχει πρόβλημα αγοράς από το εξωτερικό. Αλλά και τώρα είναι το ίδιο, οπότε δεν έχω άποψη.

Ø Πρέπει να φύγουμε από την Ε.Ε., πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή, δεν θα μας αφήσουν σίγουρα αλλά αυτό πρέπει να επιδιώξουμε.

Ø Αποφασίστηκε την Κυριακή να γίνει συλλογική κουζίνα. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν Πέμπτη 12:00 στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Ø Παρασκευή 12:00 στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης για κοινωνικές αντιδράσεις.

Ø Θέματα για αύριο: Δράση για την κρατική καταστολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!